Spiegelen met honden

Leiderschap en persoonlijke effectiviteit

Samenwerken met Border Collies

De Workshop Hondenspiegelen is een bijzondere activiteit waarbij u de kans krijgt om een heldere kijk te krijgen op uw eigen gedrag. De roedel honden die wordt gebruikt voor het Hondenspiegelen zijn allemaal Border Collies. Dit is een zeer intelligent hondenras, waarmee succes wordt gegarandeerd indien men de juiste snaar aanslaat. Dat laatste wordt steeds opnieuw de uitdaging! 

 

Inhoud Workshop Hondenspiegelen 

Het hondenspiegelen is een uitstekende metafoor om onder andere de elementen van het begrip communicatie maar ook van leidinggeven in een ongewone context te onderzoeken. De workshop bestaat uit diverse onderdelen. We starten met een introductie over roedelgedrag van honden en welke rollen de verschillende roedelleden daarin vervullen. Aansluitend kiest iedere deelnemer zijn of haar hond uit onze roedel. Die keuze kan gebaseerd zijn op de uitdaging die je ziet om juist met díe hond samen te gaan werken, dan wel een stukje herkenning en vertrouwen in het dier.

 

Waarom zou de hond iets voor jou willen doen? Hoe bouw je een goede relatie op? We zoeken samen naar manieren om contact te leggen met de hond zodat deze met plezier opdrachten voor je wil uitvoeren. Deze opdrachten zijn in het begin eenvoudig, maar worden steeds ingewikkelder waarbij afleidingsfactoren een steeds grotere rol gaan spelen.

 

 

De workshop Honden spiegelen eindigt met een bijzonder en uniek spel waarbij de deelnemers met hun hond de ultieme challenge aan gaan! Alle elementen die tijdens de workshop zijn beoefend  zullen hierin voorbij komen.